Hvordan adopterer man en hund igennem DFA, og hvilke overvejelser er gode at gøre sig forinden?

Det er vigtigt at du får den rigtige hund som kan indgå i din dagligdag, derfor skal du tage stilling til f.eks. nedenstående spørgsmål:

  • Har du/I haft hund før
  • Hvor længe er du/I væk hjemmefra om dagen
  • Hvilken type bolig bor du i og må du/I holde hund/kat
  • Er der i forvejen hund i familien – hvis ja, han – eller hunhund
  • Er der børn i familien
  • Ved du, at DFA kræver en hundesygeforsikring, udover den lovpligtige
  • Er du klar til at gå til hundetræning
  • Har du tålmodighed til at give din hund eller kat tid til at falde til. Tænk på at den er hevet ud af dens dagligdag og har været på en rejse til Danmark. Den er måske nervøs ovenpå alle disse indtryk
  • Ved en hvalp, er du klar til nattetisseri etc.

Husk at læse gode råd til hundeejeren/katteejeren som findes i menupunktet “Gode råd” inden dit nye familiemedlem flytter ind. Kontakt en adfærdsbehandler, hvis du har brug for råd eller ideer til at træne din hund.

 

Ønsker du at ansøge om adoption af en hund eller er interesseret i at høre mere?:

Så skal du sende en mail til os på: adoption@dfas.dk . I mailen skal du skrive lidt om dig selv, din hverdag osv. Ved ansøgning om adoption af en bestemt hund, må du meget gerne sende dit telefonnummer + by med i mailen, så kan vi hurtigere komme i kontakt med dig og få en uforpligtende snak.  Du kan forvente et svar indenfor 1-3 dage over mail.

Der sidder mange hunde på internaterne, og vi har kun få af dem på vores hjemmeside. Vi har derfor i de fleste tilfælde mulighed for at finde en hund, som passer ind hos dig. Skriv til ovenstående mail med hvilken hund du søger. 

Der kan gå mellem 1-3 måneder før hunden ankommer til Danmark efter den er blevet adopteret. 

 Dyrlæge check:  

Alle de hundene, vi formidler er alle undersøgt af en dyrlæge. De er vaccineret, har fået vaccine mod rabies, er testet for leishmania og tægefeber, samt har fået orme- og loppekur. Derudover har de EU pas og er chipmærket. Du skal selv huske at tilmelde hunden eller katten til dansk Hunde- eller katteregister.

Bemærk, hvalpe og killinger er pga. deres unge alder ikke neutraliseret når de kommer hjem til Danmark og det er ikke med i prisen.

Kontrakt:

Hos DFA underskriver man en adoptionskontrakt. Dette er for at sikre os, at dyr vi formidler ikke unødigt bliver aflivet eller givet til andre hjem uden at vi har godkendt det. 

Formidlingsgebyret overføres til vores konto med det samme og genpart af kontrakten sendes retur. Gebyret dækker de omkostninger som der er i forbindelse med at hunden/katten rejser til Danmark og dyrlægeudgifterne. Husk at tegne en sygekasseforsikring til din hund.

Vi har ikke særligt mange hunde vi får formidlet forkert, men skulle de ske, så hjælper vi med genformidling af hunden.Hunden skal forblive hos dig indtil et nyt hjem er fundet.

 

 

Vær opmærksom på:

Vi laver hjemmebesøg, hvis du efter telefonisk samtale forsat er interesseret i adoption. Dette gør vi b.la. for at du kan møde os face to face og omvendt, samt for at vi kan sikre os, at informationerne du har oplyst over telefonisk samtale er korrekte.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at dette er en anderledes måde at få et nyt familie medlem på. Dette kræver lidt mere af en familie, det kræver venlighed, rolighed, overbærenhed, men mest af alt en masse tålmodighed.

De hunde vi finder hjem til, er hunde der har gået på et internat i et stykke tid. De bliver oftest bundet til lågen ind til internatet , efterladt i en kasse eller kastet over hegnet. Når de skal indlemmes i flokken på internatet sker det langsomt og med klar overvågning af internaterne. Alle hundene er fundet egnet til familier i Danmark efter et stykke tid på internatet. Ingen hunde bliver taget direkte fra gaden og hjem til Danmark. De skal have tilbragt et stykke tid på internatet, således vi kan vurdere deres psyke og balance.

Hundene kan være meget forskellige på internatet kontra i et hjem i Danmark. Det har vi ofte set !
Hunden kan være fundet egnet til en familie, vi kan se det er en tryg hund, en rolig og velafbalanceret hund, der trives i sine omgivelser. Så tager vi den ud af disse trygge rammer, på et fly til Danmark og ind i et nyt hjem. Nogle hunde skal bruge nogle uger på at falde til. Tålmodighed, rolighed og faste rutiner er vejen frem.