Information om Chica

Navn:                       Chica               
Køn:                         Hun
Født:                        01.07.2014 
Neutraliseret:         Ja 
Højde / Ryg mål:    48 cm.  
Ca. Vægt:                 19 kg.  
Formidlingsgebyr:  2000 kr.
Kan besøges i:         Hvidovre 
————————
Kontakt os på:          
adoption@dfas.dk

 Hvem er Chica og hvilket hjem søger hun:

Søde Chica søger et nyt hjem grundet sygdom hos hendes familie. Chica kom til Danmark fra Portugal Internatet d. 1 Maj 2017, hvor hun flyttede direkte ind hos hendes nuværende familie.

Fra første øjeblik var hun tillidsfuld i sit nye hjem – fandt sin seng i entreen lagde sig ned og sukkede, der gik ikke længe før hun gik ind i stuen hoppede op i sofaen til sin nye ejer og lagde hovedet i skødet. Første dag gik også derudaf med rygsvømning på græsplænen osv. Ingen tvivl om at Chica var glad for endelig at havde fået et hjem efter ca. 1,5 år på internatet.

Chica er en sød, blid og tillidsfuld hundepige, som kan lide at være ved mennesker, elsker børn, som hun varsomt og forsigtigt snuser til. Chica stoler på de fleste mennesker og lader trygt dyrlægen undersøge hende.

Derudover kan Chica med de fleste hunde, elsker at løbe og lege i hundeskoven. Bliver legen for vild og er ved at gå en forkert vej trækker hund sig. Ejer har aldrig oplevet Chica aggressiv, truende eller klammeri med andre hunde. Dog syntes hun ikke det er rart at blive snuset bagi og her siger hun tydeligt fra. Når Chica er i snor, hilser hun undertiden højrøstet på andre hunde. De andre hunde bliver ikke bange, Chica truer ikke, men ejerne tolker det indimellem anderledes.

Chica er ikke underdanig, men heller ikke dominerende, hun er bare en rigtig glad hundepige, og dette kan ses på den høje haleføring.

Det ligger dybt i Chica at søge efter mad, hun kan derfor stadig finde på at tage mad fra bordet, hvis man lader det stå fremme. Hun er meget madglad. Hun har også en fantastisk lugtesans, som hun bruger aktivt og et skarpt opmærksomt syn. En kat langt nede ad vejen vækker hendes jagtinstinkt omgående. Når hun får øje øje på noget som aktiverer jagtinstinktet skal der holdes godt fast i snoren, hun er nemlig stærk.

Chica kan ikke lide at man holder hende fast i halsbåndet, hun bliver ikke sur, men går i panik/bliver bange. Hun har dog et rigtig fint forhold til at havde halsbånd, snor osv. På.

Chica har en måde at hilse på, når hun vil vise sin helt uforbeholdne accept over for f.eks. gæster hos ejer. Dette lagde ejer allerede mærke til første gang hun video-klippet af Chica fra Bianca internatet i Portugal. Hun stiller sig op ad personen og ser vedkommende i øjnene og snuser, alting meget blidt. Nogen bliver rørt over dette, andre ikke. Det er en stor tillidserklæring. Hun går lige så stille ned igen efter lidt. Folk, der elsker at være tæt med hunde, forstår Chica’s tillidserklæring og hengivenhed. Nogle få er helst fri. Vi søger derfor en familie som ønsker god og tæt kontakt med sin hund da dette betyder meget for Chica.

Under en gåtur kan Chica pludselig stikke hovedet ind i en hæk og trække madvarer ud. Det sker ofte når ejer er ude og gå med Chica. Hun får dog ikke lov til at få denne mad. Der vil skulle trænes på dette, så Chica ikke en dag får noget farligt i maven, folk smider desværre mange ting i naturen.

Chica kan Sit, på plads, bliv, vente, søge! (Efter gemt hundemad), bliv stående, bliv sittende,  hopsa (op i bilens bagsmæk) Nej (sjældent) og give Pote! Der bliver trænet indkald på strand, man skal dog være meget opmærksom på Chica’s jagtinstinkt.

Chica er ikke en hund man råber af, skælder ud eller er hård ved. Chica forstår fint et nej og selvfølgelig masser ros. Chica elsker godbidder og trænes ud fra dette.

 Chica kan helt sikkert lære mere end det, hun kan nu. I øjeblikket prøver ejer at lære hende at sætte sig pr automatik ved kantstenen. Det er ikke helt på plads endnu, men der trænes på gåturene.

 Chica nyder at være blandt familien, når ejer besøger sine børn. Hun elsker børnebørnene og fortjener at være blandt flere mennesker i dagligdagen. Der har aldrig været renlighedsproblemer. Derudover er Chica ikke bange for støvsugeren eller for at gå op på f.eks. en hundevægt, hun kan fint være alene hjemme i nogle timer (Dette er hun van til de fleste dage i ugensløb). Chica er så tillidsfuld og ejer har aldrig oplever hende som en knækket hund.

Chica er aktiv og skal ud og gå nogle gode ture hver dag, og så er det også sagen med f.eks. søge leg i haven / indenfor osv. Hun skal stimuleres både fysisk og mentalt!

Chica drømmer om en familie som har hus og have. Gerne udendørsmennesker som er aktive, måske løber et par gange om ugen og som har masser af kærlighed at give ud af. OBS! Chica formidles ikke til lejligheder.

Chica vil blive savnet dybt af ejer, denne omformidling laves udelukkende da ejer grundet sygdom ikke længere kan give Chica det som hun har brug for. Kan du give Chica et rigtig godt hundeliv?

Så send en ansøgning til os på: adoption@dfas.dk